Letní párty s ochutnávkou vín, prohlídkou Villy Pellé, grilováním a školou sabráže s Kamilem Prokešem, trojnásobným mistrem z Mezinárodního mistrovství v sekání sektů a držitelem několika českých a světových rekordů v sekání sektů.

Pálava Kvevri

14/05/2023
"Kvevri jsou nádoby, které jsou zakopány v zemi, jsou vypálené z hlíny a mají speciální tvar. Tato metoda se používá více než 8 000 let, původní kolébkou je Gruzie, a proto i naše nádoby pochází až z této země. Máme dvě a zakopali jsme je k babičce do zahrádky."
Kdo mě zná, tak ví moc dobře, že Morávka je moje srdcová odrůda. Nejenže zlomila moje stigma, že v ČR se nedá vyrobit dobré červené víno, ale také díky ní vznikl tenhle blog, Utopeni Vínem!

Šumivé víno vyrobené částečným kvašením v láhvi. Název Pét-Nat pochází z francouzského Pétillant-Naturel, což znamená přírodně šumivé.

V předchozím článku jsem se vám pokusila představit, měně známou vinařskou oblast Španělska, Valencii. Všem nám jsou určitě známé regiony a vína Rioja a Ribera del Duero, kdežto vína z jižnější španělské pýchy Utiel-Requena nám v ČR dosti unikají.
Chtěli jste vždycky vidět Valencii, ale měli jste jí za nevinařskou oblast? Tak to vás mile ráda vyvedu z omylu! Nám sice v ČR valencijská vína nejsou moc známá a nedají se u nás téměř vůbec koupit.

Zweigeltrebe

27/12/2022

Vinařství Hrubý je vinařství nyní v rukou Tomáše Hrubého a k vinaření ho přivedl hlavně dědeček. Patří také do uskupení 3 vinařství (Salay Winery, Vinařství Tureček), které si říká Winedogz s jejich mottem "Trojice, tehdy mladíků, dnes již ostřílených chlapů a fotrů, co se pohybují ve vinařském světě🍷♥️". Právě s Radomírem Turečkem začal s vášní...

Daniela Raková

Sommeliérka 

Vítej na webu Utopeni Vínem!
Jsem certifikovaná sommelierka, která se rozhodla proměnit vášeň pro víno v práci i životní styl.

Máte chuť na degustaci, školení nebo spolupráci? Neváhejte a napište mi na daniela@utopenivinem.cz !