Degustační zápisky

 

Posledně jsme si tu nalili vulkanické víno z Itálie, to je nám asi obecně známější a hlavně bližší. Ale co taková Chile?
"Kvevri jsou nádoby, které jsou zakopány v zemi, jsou vypálené z hlíny a mají speciální tvar. Tato metoda se používá více než 8 000 let, původní kolébkou je Gruzie, a proto i naše nádoby pochází až z této země. Máme dvě a zakopali jsme je k babičce do zahrádky."
Kdo mě zná, tak ví moc dobře, že Morávka je moje srdcová odrůda. Nejenže zlomila moje stigma, že v ČR se nedá vyrobit dobré červené víno, ale také díky ní vznikl tenhle blog, Utopeni Vínem!

Šumivé víno vyrobené částečným kvašením v láhvi. Název Pét-Nat pochází z francouzského Pétillant-Naturel, což znamená přírodně šumivé.

Vinařství Hrubý je vinařství nyní v rukou Tomáše Hrubého a k vinaření ho přivedl hlavně dědeček. Patří také do uskupení 3 vinařství (Salay Winery, Vinařství Tureček), které si říká Winedogz s jejich mottem "Trojice, tehdy mladíků, dnes již ostřílených chlapů a fotrů, co se pohybují ve vinařském světě🍷♥️". Právě s Radomírem Turečkem začal s vášní...

Krásné víno připomínající hřejivou vánoční atmosféru